Naturcup - menstruationskop

Hvorfor bruge Naturcup?

 

Naturcup er lavet af medicinsk silikone der ikke absoberer væske. Menstruationskopper er ikke en ny opfindelse, de er blevet anvendt siden 1937 - dog i andre materialer end i dag. Der findes ingen kendte tilfælde af TSS hos personer der har anvendt menstruationskopper.

 

Når tamponer fremstilles, produceres der samtidig et af de giftigste syntetiske stoffer i verden – nemlig Dioxin. Rayon og bomuld, der er en af de vigtigste ingredienser i tamponer, er meget absorberende og sædvanligvis klor bleget (en af de dioxin producerende processer). Klorblegning efterlader dioxinrester i bomulden. Dioxin er kendt for at være kræftfremkaldende, hormonforstyrrende og for at nedsætte immunforsvaret.

 

Tamponer absorberer 65 % menstruationsblod og 35 % af den naturlige fugtighed i skeden. Dette skaber ubalancer i fugt og pH-niveauet i skeden og kan derfor øge risikoen for svampeinfektioner og forårsage TSS-Tamponsyge.

 

Papirsbind og -trusseindlæg indeholder mange uønskede kemikalier og materialer, f.eks.: plastik, polypropylene, bindemidler, polyacrylater og rester efter klorblegningen. Mange kvinder har problemer med deres 'miljø' i underlivet bl.a. allergiske reaktioner og kløe. Desuden er der de seneste år sket en stigning i antallet af underlivscancer og uønsket barnløshed. Mange bind og indlæg er desuden så kompakte i deres design, at de ikke lader huden ånde, hvilket øger sansynligheden for svamp. Det tyder også på, at hyppigere urinvejsinfektioner/blærebetændelse kan skyldes det ændrede 'klima' som papirsbind og tamponer forårsger.

 

Der er absolut ingen risiko for at Naturcup falder ud. Den sidder lidt som en sugekop (uden at suge ), og kan anvendes når du svømmer og dyrker sport, og endda om natten. Den er let at tage ud, da den sidder lavt i skeden i forhold til tamponer. Ofte kan de sidde i fra man tager afsted i skole eller på arbejde om morgenen til man kommer hjem igen om aftenen, uden man behøver at tømme den.

 

På 10 år bruger du mellem 7000 - 10.000 kroner på menstruations bind/tamponer.

En Naturcup koster mindre end et halvt års forbrug af bind og tamponer. Opbevarer og behandler du din Naturcup korrekt holder den i ca. 10 år. Du sparer altså mindst 5000-7000 kr.

 

Årligt anvendes der på verdensplan ca. 12 milliarder bind og tamponer, som ender som affald eller skylles ud i kloaksystemet. Dermed forbedres ikke alene miljøet indeni din krop, men også miljøet omkring dig.

Hvilken størrelse skal jeg vælge?

 

Naturcup fås i 3 forskellige størrelser:

 

Størrelse 0 :

Teenangere, passer piger under 18, som har sjælden eller ingen sexuel aktivitet og som bløder minimalt.

 

Størrelse 1:

Anbefales til kvinder over 18 og under 30 og som ikke har født vaginalt.

 

Størrelse 2:

Anbefales til kvinder som har født vaginalt (ikke afhængig af alder) og alle kvinder over 30.

Hvordan anvendes Naturcup?

 

Blodet bliver opsamlet i koppen. Det vil være forskelligt fra person til person hvor ofte den skal tømmes, da det afhænger af blødningsmængden. De fleste skal tømme den 2-4 gange i døgnet.

 

Naturcup må højest sidde i 12 timer ad gangen. Naturcup er ikke sværere at anvende end en tampon, og du kan sagtens øve dig i at indsætte og udtage Naturcup inden din menstruation. Blot skal du sørge for at gøre den våd. Naturcup bæres lavt i skeden.

Hvad gør jeg på et offentligt toliet uden håndvask?

 

Bliver du nødt til at tømme koppen når du ikke har adgang til en håndvask hvor du kan skylle koppen, så tørrer du blot koppen med noget toiletpapir og sætter den op igen. Du kan vaske dine hænder når du kommer ud fra toilettet. Du kan også med fordel have intime vådservietter (uden perfume og skadelige kemikalier) i tasken, som du tørrer koppen og dine hænder med.

 

AlbaStuff / Jægersborggade 46, st. /

2200 København N

CVR-nr. DK37420492 / Tlf. +45 3155 6006 / mail: info@albastuff.dk